Opnieuw grote wietplantage in Friesland?

WOLVEGA – Opnieuw heeft de Friese politie maandagavond een grote hennepkwekerij aangetroffen.

Politiewoordvoerder Anne van der Meer spreekt over een van de grootsten in de provincie van de afgelopen jaren. In een grote loods aan de Titaniumweg werd een kwekerij ontdekt met daarin ruim 2000 oogstrijpe wietplanten. De planten bevonden zich in twee ruimtes op twee verdiepingen. De politie is de kwekerij op het spoor gekomen door anonieme tips. Tijdens de inval was er een man bezig in de kwekerij. Hij is aangehouden en ingesloten.

De stroomvoorziening in de kwekerij werd illegaal afgetapt. Ondanks dat de kwekerij zeer professioneel was ingericht, was er een zeer gevaarlijke situatie ontstaan. Op de plek waar het stroom binnen kwam en werd afgetapt was de kabel dusdanig heet geworden dat hij niet meer aangeraakt kon worden en er een groot risico op brand was ontstaan. De brandweer moest assisteren vanwege de veiligheid.

In de regio zijn afgelopen periode meerdere kwekerijen opgerold. De politie onderzoekt of er verbanden zijn. In Oosterwolde is eerder dit jaar een man dood geschoten, ook dit was vermoedelijk hennep gerelateerd. Eerder deze week ontdekte de politie ook al een grote wietplantage in Suwald, hier stonden ruim 1000 planten en werden drie aanhoudingen verricht.

Fotos en Video: Anton Kappers

[zideo]playzideo=6c5965566d6c786f[/zideo]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan