DRIEZUM – In het recreatie/natuurgebied Rinsma Pôle is donderdagmiddag een stuk grond, ongeveer 2 bij 6 meter afgebrand.

Omstreeks kwart voor drie werd de brand gemeld en werd de blusgroep van Kollum naar het opgegeven adres toegestuurd. Na enig zoekwerk van de brandweer werd de brand ontdekt in het welbekende gebied van de Rinsma Pôle. De brandweer is met het voertuig het gebied ingereden en heeft bij het kanaal geparkeerd, om zodoende voldoende water uit het kanaal te kunnen halen. Met een tweetal lagedruk stralen hebben de brandweerlieden het vuur bestreden en erger kunnen voorkomen.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk. Ten tijde van de brand was er vanwege het mooie weer veel jeugd in Rinsma Pôle aanwezig. Deze brand is niet het eerste wat in dit natuurgebied heeft plaatsgevonden. Op 9 april van 2017 is de brandweer van Damwâld al eens naar het gebied geweest vanwege een brand. En op 4 juli en 23 april van vorig jaar zijn de brandweer van zowel Kollum als Dokkum eveneens al naar hetzelfde gebied geweest.

Ate Atema