LEEUWARDEN – In de nacht van zaterdag op zondag werd rond 0:05 de brandweer gealarmeerd voor een containerbrand op de Rixtwei.

Er werd gealarmeerd voor een prioriteit 2 melding zonder spoed. Omdat de container in een soort van hok / garagebox stond en de vlammen eruit sloegen werd er een prioriteit 1 melding van gemaakt. De brandweer kwam dan ook met spoed ter plaatse.

Bij aankomst werd er direct begonnen met het blussen van de brand. Met 1 straal one seven schuim was de brand al snel onder controle.

Omdat net als de vorige keer ook de gangen van de flat vol rook stonden werd de hoogwerker later ook gealarmeerd. De hoogwerker heeft een speciale overdruk ventilator om rook uit gebouwen te verdrijven. Deze ventilator werd dan ook ingezet om de rook uit de flat te verdrijven.

Op zondag 4 april stond in dezelfde ruimte ook al een container in de brand. Omdat toen de deur van het oud papierhok pas door de brandweer geopend werd, bleef de schade beperkt. Zowel dit keer als de vorige keer zat de deur van het hok op slot.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan