BUITENPOST – Woensdagavond rond 20:00 is op de spoorwegovergang op het Oost een auto aangereden door een trein.

Door nog onbekende oorzaak kwam de automobilist met zijn auto vast te zitten op de spoorwegovergang. Hij kon op tijd zijn auto verlaten en heeft nog gepoogd om de machinist van de trein naar Groningen te waarschuwen. Dit lukte echter niet en de auto werd door de trein enkele tientallen meters meegesleurd. De automobilist ging in looppas achter de trein aan, kreeg last van zijn hart en zakte in elkaar.

De 112 meldkamer schaalde na de melding meteen op naar Grip 1 zodat ook de verbindings / commandowagen van brandweer Drachten en het Mobiel Medisch Team uit Groningen zich naar het ongeval begaven. Enkele minuten later werden zij alweer afgepiept omdat zij niet nodig bleken te zijn.

Twee ambulances en de brandweer van Buitenpost kwamen nog wel ter plaatse om hulp te verlenen. De man is gereanimeerd en per ambulance naar het MCL gebracht. Door de aanrijding ontstond er een grote ravage. Het treinverkeer tussen Buitenpost en Zuidhorn lag door het ongeval stil tot circa 23:00.

Het is niet de eerste keer dat een auto vast kwam te zitten op de spoowegovergang, in december 2008, januari 2009 en oktober 2009 raakten ook al auto’s vast op de overgang, met een ongeval als gevolg.

Foto’s: [url=http://www.gpmvdb.nl/]© Geurt. P. Maassen van den Brink[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan