GYTSJERK – Vrijdagmiddag werd de nieuwe brandweerkazerne van de brandweer Gytsjerk officieel geopend door burgemeester polderman.

Er werd een toespraak gehouden en gevolgd door een onthulling van een prachtig logo van de brandweer Gytsjerk.

In de toespraak zei de burgemeester dat met de komst van de nieuwe kazerne de aanrijtijden en de professionalisering van de hulpverlening te optimaliseren. Het korps kan trots zijn op zo’n mooie nieuwe kazerne. Beter als die oude garage waar ze geen eens een douche in hadden. Waar ze later nog een stuk bij aan hadden gebouwd om daar een kantine van te maken.

In deze nieuwe vesteging hebben ze voor man en vrouw een eigen douches en toiletten, en hebben ze boven een prachtig mooie kantine waar ‘oud’ brandweerlieden een bar hebben gemaakt waar ze met hun allen gezellig eens kunnen gaan zitten. Beneden in de garage is ruimte voor 2 voertuigen de PM ( personeel materieelvoertuig) en de (AS) autospuit.

Tijdens de opening werd er ook gezorgd voor een hapje en een drankje.

Voordat de toespraak was afgelopen had de burgemeester nog een leuk cadeau voor de ploeg, wat mooi in de kazerne kan staan omdat ze natuurlijk met weer en wind moeten uitrukken. Dat cadeau was een weerstation die door brandweerman Postma in ontvangst werd genomen.

Zaterdag van 14.00 tot 16.30 is iedereen van harte welkom op de opendag die dan zal plaatsvinden en is er voor jong en oud wat te doen bij de kazerne.

112Fryslan