LEEUWARDEN – De Open Dagen Luchtmacht op vliegbasis Leeuwarden zijn een groot succes geworden.

Met bezoekersaantallen van 55.000 op vrijdag en ruim 110.000 op zaterdag gaan deze Open Dagen als bijzonder geslaagd de boeken in.Dit jaar stalt het beroemde Italiaanse demonstratieteam Il Frecce Tricolore de show. Zowel op vrijdag als op zaterdag zagen de bezoekers een spetterende show. Net als bij de Open Dagen van 2006 heeft Christian Moullec met zijn ‘paraglider’ en zeven wilde ganzen die met elkaar in formatie vlogen het pauzenummer op naam gebracht.

Ook van het F-16 demoteam waren de toeschouwers erg onder de indruk. Demovlieger Kapitein Ralph Aarts heeft met een aantal nieuwe manoeuvres zijn toch al zo spectaculaire show nog mooier gemaakt.

Het tentoonstellingsterrein trok ook veel bekijks. De bezoekers konden vele helikopters en vliegtuigen bezichtigen en een kijkje nemen bij alle facetten van de Koninklijke Luchtmacht. Zaterdagmiddag bezocht staatssecretaris van Defensie Jack de Vries het nieuwste ´vliegveld´ van de luchtmacht. Rond 1 juli komt deze nieuwste virtuele aanwinst van de luchtmacht op internet ter beschikking. In een ultramoderne digitale omgeving kan de bezoeker de luchtmacht van nu in al zijn facetten bekijken.

In de verschillende hangaars, tenten en in de buitenlucht waren tentoonstellingen ingericht waar het thema innovatie in al zijn facetten gepresenteerd werd.

De Commandant van de vliegbasis Leeuwarden, kolonel-vlieger den Drijver, heeft zijn dank uitgesproken aan alle medewerkers voor de inzet. De omwonenden werden door hem bedankt voor hun geduld en begrip. Volgend jaar zijn de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht op vliegbasis Volkel.

Bron: luchtmacht.nl

112Fryslan