Voorpagina > Open dag en openingsact voor nieuwe brandweerkazerne Aldlânsdyk
2. Gemeente Leeuwarden E.O.

Open dag en openingsact voor nieuwe brandweerkazerne Aldlânsdyk

Open dag en openingsact voor nieuwe brandweerkazerne Aldlânsdyk

Vrijdagavond 5 april en zaterdag 6 april wordt de nieuwe brandweerkazerne aan de Aldlânsdyk ‘teruggegeven’ aan Leeuwarden.

Na een periode van bouwen is de nieuwe kazerne en het gebied eromheen nu klaar om gezien te worden. Op vrijdag 5 april om 20:00 uur is er een spectaculaire openingsact op het terrein van de kazerne. En op zaterdag 6 april is er van 10:00 tot 17:00 uur een open dag waarin de nieuwe kazerne een prominente rol krijgt.

Openingsact
De openingsact voor het officieel in gebruik nemen van de kazerne belooft een groot spektakel te worden. Met veel muziek, dans en speciale effecten is dit het moment dat de kazerne wordt teruggeven aan Leeuwarden. Het programma voor de vrijdagavond duurt ongeveer dertig minuten. Het bezoeken van de kazerne is de dag erna mogelijk tijdens de open dag.

Open dag
Ook de open dag staat in het teken van de nieuwe kazerne en het terrein eromheen. Bezoekers kunnen de nieuwe kazerne van binnen bekijken en op het terrein zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Ook zijn er veel hulpverlenende organisaties aanwezig waarmee de brandweer samenwerkt in verschillende situaties. De luchtmacht, de reddingshondengroep, de Nederlandse Brandwonden Stichting en Veilig Verkeer Nederland zijn slechts een klein aantal van deze deelnemers.

Ingang

De ingang van het terrein voor de openingsact en tijdens de open dag is de achteringang van de brandweerkazerne. Deze is via het parkeerterrein van de Albert Heijn XL te bereiken. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid, adviseert de brandweer om (tijdens de open dag) met de fiets te komen.

Nieuwe kazerne
De nieuwe kazerne is compact, duurzaam en de interne logistiek is volledig op elkaar afgestemd. Het nieuwe gebouw biedt naast de garages en de materiaalruimtes plaats aan onder andere 24-uursverblijven, kantoren en een sportzaal.

Brandweer Leeuwarden

Brandweer Leeuwarden is er om hulp te bieden aan mensen en dieren in nood. De brandweer helpt bij verkeersongevallen, wateroverlast, stormschade, rampen, ongelukken met gevaarlijke stoffen en uiteraard bij brand.

Over de fotograaf

112Fryslan