LEEUWARDEN – ‘Meer dan blussen alleen’ was dit jaar het thema van de kennismakingsdag voor geïnteresseerden in een functie als vrijwilliger bij de brandweer Leeuwarden. (Post Noord, Bilgaard).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

[b]Bezoekers hebben voertuigen kunnen bekijken en er werden verschillende demonstraties gegeven. Geïnteresseerden konden in gesprek gaan met huidige (vrijwillige) brandweerlieden om over ervaringen te spreken.[/b]

Voor vrijwilligers betekent werken voor de brandweer ‘meer dan blussen alleen’. Het korps biedt veel mogelijkheden tot zelfontwikkeling, zoals uiteenlopende interne opleidingen en volop gelegenheid tot sporten. Bovendien ontvangen vrijwilligers een maandelijkse vergoeding.

De brandweer Leeuwarden biedt hulp bij brand, stormschade en wateroverlast, maar ook bij ernstige verkeersongelukken en ongevallen met gevaarlijke stoffen. Dit wordt uitgevoerd door beroepskrachten en vrijwilligers. Allemaal gemotiveerde mannen en vrouwen met verschillende (culturele) achtergronden. Bij de Leeuwarder brandweer is altijd plek voor flexibele, sociale mensen met pit.

Vandaag was het dan zover en volgens ons als 112fotografen een weer zeer leerzame dag vol spannende dingen zoals: auto’s knippen en de bekende vlam in de pan.

http://www.brandweerleeuwarden.nl/live/artikel_content.pag?objectnumber=247679&referpagina=716

Klik hier voor film van de open dag

112Fryslan