Op fietspad rijdende autobestuurder raakt in de sloot

DOKKUM – Een autobestuurder die over het fietspad van het Schapedijkje reed is maandagavond rond half elf met zijn voertuig in een sloot terecht gekomen.

De man die niet geheel bekend was in de buurt kwam plotseling met zijn auto op het fietspad terecht. De man wilde vermoedelijk de auto keren om zodoende weer richting de gewone rijbaan te gaan. Tijdens de manoeuvre rolde de auto achteruit en kwam met de achterkant in de sloot terecht.

De hulpdiensten werden massaal opgeroepen voor de melding ‘auto te water’ op de Harddraversdijk/Schapedijkje. De politie was als eerste ter plaatse en kwam na enig zoekwerk erachter dat het op het fietspad betrof. Een tweetal ambulances en de brandweer van Dokkum volgden al gauw en waren ook snel op de locatie.

De man was door de politie al uit de auto gehaald en werd na een blaastest overgedragen aan het ambulancepersoneel. De man werd gecontroleerd en voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Dat de man in de buurt niet geheel bekend was, is vermoedelijk niet de enige oorzaak geweest. Er is kans dat drank ook een rol in het ongeluk heeft meegespeeld.

Ate Atema