Voorpagina > Ook hulpdiensten in actie voor Serious Request
2. Gemeente Leeuwarden E.O.

Ook hulpdiensten in actie voor Serious Request

Ook hulpdiensten in actie voor Serious Request

LEEUWARDEN – Voor Serious Request (SR 2013) verbleven drie DJ’s zes dagen in het Glazen Huis om geld in te zamelen tegen diarree in Afrika.

Ook de hulpdiensten draagden hun steentje bij tijdens deze dagen. Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee haalden maar liefst 10.000 euro op met een sponsoractie. Het bedrag werd al rennend van Apeldoorn naar Leeuwarden gebracht en daar overhandigd. In een eigen Glazen Huis, nabij het Zaailand, werd door verschillende ploegen politieagenten en -medewerkers zes dagen lang gefietst om zoveel mogelijk geld op te halen voor SR 2013. Uiteindelijk werd een bedrag van 60.000 euro bij elkaar gefietst.

Reddingboten van de Reddingsbrigade maakten gedurende drie dagen een vaartocht van ruim 115 kilometer over de Friese wateren. In Drachten had de brandweer een watergordijn uitgelegd waar de reddingsboten onderdoor vaarden. Het doel van de actie was uiteraard om zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoring zoals het laten meevaren van enthousiastelingen. Deze actie leverde € 24.250,-. op.

Het Rode Kruis had vrijwilligers klaar staan die voor medische hulp zorgden gedurende het evenement. Volgens een woordvoerder van de organisatie zijn er geen ongeregeldheden voorgekomen: ”Leeuwarders, Friezen en Nederlanders hebben samengewerkt en een recordbedrag van maar liefst € 12.302.747,- bijeen gekregen. Hier zijn we als organisatie uiterst trots op. Nederland, bedankt!”.

Over de fotograaf

112Fryslan