PIETERSBIERUM – Door modder op het wegdek zijn woensdagmorgen op de Hearewei twee ongevallen ontstaan. Bij één van de ongevallen is een persoon gewond geraakt.

Bij het eerste ongeval raakte een blauwe personenauto in de slip en kwam het in de berm terecht. Via de berm kwam het voertuig in een sloot en uiteindelijk tegen een betonnen rand tot stilstand. Bij het tweede ongeval raakte de bestuurder ook in de slip, maar hierbij kwam de bestuurder met zijn voertuig tegen een boom tot stilstand.

Omdat het eerste ongeval vermoedelijk een aantal uren eerder is ontstaan werden de hulpdiensten pas bij het tweede ongeval gealarmeerd. Bij aankomst bleek door het eerste ongeval niemand gewond te zijn geraakt. Bij het tweede ongeval raakte de bestuurder wel gewond en moest met spoed overgebracht worden naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

De VOA (Verkeersongevallenanalyse) van de politie is ter plaatse gekomen en heeft de toedracht van beide ongevallen onderzocht. Doordat beide ongevallen door de modder is ontstaan, is de gemeente ter plekke gekomen om de modder van het wegdek te verwijderen.

Nick den Boer