DRONRYP – Op de A31 tussen Marssum en Franeker vonden zaterdagavond en de daaropvolgende nacht diverse ongevallen plaats door hagel op de weg.

Rond 20:30, terwijl de hulpdiensten nog bezig waren met het ernstige ongeval in Franeker, raakte een bestelbusje van de weg ter hoogte van Schalsum. Ambulance en politie kwamen ter plaatse, of er iemand gewond is geraakt is bij ons niet bekend.

Rond 22:30 ging het mis op de A31 net voorbij Dronrijp, ook hier is een auto van de weg geraakt. Een berger moest eraan te pas komen om de auto weer op de weg te krijgen. Bij beide ongevallen zijn de voertuigen door berger C. Lint afgevoerd.

In de nacht rond 2:45 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de A31 tussen Dronryp en Marssum. De brandweer van Menaldum, politie en ambulance rukten uit voor het ongeval. De brandweer bleek echter niet nodig te zijn omdat de bestuurder zelfstandig uit zijn auto kon komen.

De snelweg was op het moment van het ongeval wit door hagel. Hierdoor is de automobilist van de weg geraakt, over de bermsloot en ventweg geschoten en vervolgens in een sloot naast de ventweg tot stilstand gekomen. De bestuurder is per ambulance naar het MCL gebracht. Berger Theo Faber heeft de auto uit de sloot gehaald en afgesleept.