Voorpagina > Ongeval zorgt voor lange file op N31
Ambulance Brandweer Hoofd Nieuws Noord-Oost Politie

Ongeval zorgt voor lange file op N31

OUDEGA – Een verkeersongeval op de Wâldwei – N31 tussen Garyp en Nijega heeft dinsdag aan het eind van de middag voor een enorm lange file gezorgd.

Tussen de op- en afritten van Garyp en Nijega botste omstreeks half vier een bestelbusje tegen een vachtwagen aan. De persoon in het voertuig reed vanuit Leeuwarden in de richting van Drachten en raakte plotseling de macht over het stuur kwijt. Het voertuig botste vervolgens tegen de vangrail en de persoon in het voertuig raakte door de klap gewond.

De politie, ambulance en het brandweerkorps van Burgum werden direct gealarmeerd en waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. Het slachtoffer werd door het ambulancepersoneel behandeld en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse en heeft onderzoek gedaan na de exacte toedracht van het ongeval. Door het ongeval ontstond een lange file, waardoor het verkeer forse hinder ondervond. De rijbanen vanaf Garyp in de richting van Drachten waren compleet afgesloten en het verkeer werd via de afrit bij Garyp door de politie omgeleid.

Over de fotograaf

Ate Atema