HILAARD – Vanmiddag iets na vijven werden de diverse hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op de Westergowei – N359.

Een automobilist in een witte Peugeot bestelbus komende vanaf het benzinestation reed de kruising op en gaf geen voorrang aan een automobilist in een zwarte VW Golf komende uit de richting Leeuwarden. Deze ramde hem in de flank waardoor de bestelbus op zijn zij midden op de kruising belandde. De inzittenden van beide auto’s raakten gewond. De brandweer van Mantgum heeft een slachtoffer uit z’n auto moeten knippen een automobilist is afgevoerd naar het Sint Antoniusziekenhuis in Sneek, de ander is naar het MCL gebracht.

Hilaard: twee automobilisten gewond door aanrijdingDe politie heeft vrijdagmiddag aan de Hoptille hulp verleend tijdens een aanrijding tussen een bestelauto en een personenauto waarbij beide bestuurders gewond raakten. De bestelauto was tijdens de aanrijding gekanteld. De 66-jarige bestuurder uit Leeuwarden raakte in zijn bestelbus bekneld en is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is met onbekend letsel naar het MCL in Leeuwarden gebracht. De tweede automobilist, een 22-jarige inwoner van Itens, is per ambulance met nekklachten naar het ziekenhuis van Sneek gebracht. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. De politie gaat nog met de bestuurders in gesprek. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op en zijn door een takeldienst weggesleept. Het doorgaande verkeer is door aanwezig politiepersoneel in goede banen geleid waardoor er wel enige vertraging, maar geen stagnatie ontstond.

Foto’s E. Brandsma / E. Tjallings 

112Fryslan