DE FALOM – Op de Sintrale As – N356 ter hoogte van het fauna-aquaduct heeft woensdagmiddag een verkeersongeval plaats gevonden. Hierdoor waren twee rijstroken tijdelijk geheel afgesloten en ontstond er een lange file.

Het ongeval ontstond omstreeks één uur toen twee voertuigen op de rijstroken van De Westereen richting Dokkum reden. Door een plaatselijke hagelbui die er was ontstaan raakten door de ontstane gladheid van het wegdek beide voertuigen in de slip. Hierdoor kwam één van de twee voertuigen in een sloot tot stilstand en raakte een ander voertuig aan de voorkant fors beschadigd. Of beide voertuigen elkaar geraakt hebben is niet duidelijk.

De politie en een tweetal ambulances werden direct naar de opgegeven locatie gestuurd om eerste hulp te verlenen. Tevens was er een traumahelikopter aanvliegend, maar die werd al redelijk snel gecanceld.

Om de situatie veilig te houden heeft de politie samen met de provincie beide rijstroken tijdelijk in zijn geheel afgesloten en ontstond een lange file.  Na controle werd duidelijk dat dat er geen personen gewond waren geraakt en dat het alleen om materiële schade ging. De politie heeft vervolgens het verkeer weer via één rijstrook door laten rijden. Een berger heeft het voertuig afgesleept.

Ate Atema