MENALDUM – Donderdagavond is een man uit Harlingen om het leven gekomen bij een ernstige aanrijding op de A31 tussen Marssum en Menaldum.

Brandweer, ambulance en politie moesten een paar minuten over negen uitrukken voor een zeer ernstig ongeval op de A31.
Door nog onbekende oorzaak is een grijze Mercedes vol in de achterkant gereden van een Audi. De Audi draaide 180 graden door de klap, de Mercedes deed nog een stuurcorrectie naar rechts de berm in, maar belandde op de kop op het fietspad tussen de parallelweg en de snelweg.

Twee personen konden zelfstandig uit de auto klimmen, een derde persoon moest eruit geknipt worden door de brandweer van Menaldum. Een passagier overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
De brandweer van Marssum heeft een persoon uit de Audi gehaald waarna vier personen met spoed zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

De A31 tussen Marssum en Menaldum is uren lang afgesloten geweest voor onderzoek, de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) onderzocht het ongeval en maakte rapport op.
Berger Theo Faber heeft beide voertuigen geborgen, de Omrin heeft het wegdek schoon gemaakt.

Politiepersbericht:
Marssum: dodelijk slachtoffer bij ongeval

Bij een ongeval donderdagavond op de A31 is een 19-jarige man uit Harlingen om het leven gekomen. De man zat met drie andere mannen op de A31 richting Harlingen toen de chauffeur na een inhaalmanoeuvre om een nog onbekende oorzaak tegen de auto voor hem aanreed.

Volgens een getuige was er een groot verschil in snelheid tussen de twee auto’s. De auto sloeg hierbij over de kop.

De 19-jarige chauffeur uit Harlingen en een 15-jarige passagier uit dezelfde woonplaats konden op eigen kracht uit de auto komen. De twee andere passagiers moesten door de brandweer uit de auto worden geknipt. De 19-jarige passagier bleek als gevolg van het ongeluk te zijn overleden. De andere passagier, een 16-jarige man uit Harlingen is met zwaar letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. De 29-jarige bestuurder uit Leeuwarden van de andere auto moest ook uit zijn auto geknipt worden en is met letsel aan zijn schouder en bekken per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd.

Vanwege het ongeval zijn de op- en afrit naar Marssum enige tijd afgesloten en heeft de politie het verkeer omgeleid. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan