Ongeval motoren tijdens demo

STROOBOS – Bij een aanrijding tijdens een live tv-uitzending van Omrop Fryslân zijn donderdagmiddag twee motorrijders van 34 jaar uit Stroobos gewond geraakt.


Drie motorrijders van een plaatselijk raceteam zouden voor de camera een korte start laten zien. Het team had zich net voorbereid en wilde zich gaan klaar maken voor de start. Eén van de drie motorrijders stopte en ook een achteropkomende motorrijder stopte. De laatste motorrijder zag dit alles waarschijnlijk te laat en raakte één van zijn teamleden. Hij belandde hierdoor met zijn motor in de sloot en bleef daar bewusteloos liggen. Een lid van het raceteam haalde het slachtoffer uit de sloot en verleende eerste hulp.

De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren snel ter plaatse. De 34-jarige motorrijder die in de sloot had gelegen werd gestabiliseerd en vervolgens per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. In het ziekenhuis constateerden de artsen dat de man diverse kneuzingen en een zware hersenschudding had. Later die avond werd de 34-jarige vanuit Groningen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Ook de motorrijder die werd geschampt raakte gewond. Hij liep vermoedelijk meerdere botbreuken op aan een van zijn benen. De gewonde motorrijder werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Bureau Verkeers Ongevalsanalyse stelde ter plaatse een onderzoek in. Al snel werd duidelijk dat voor dit evenement geen vergunning was aangevraagd. Omdat er vermoedelijk sprake was van racen op de openbare weg werd besloten om alle drie de betrokken motoren voor nader onderzoek in beslag te nemen.


©Foto´s:[url=http://www.112-nof.nl]112-nof[/url]

Kijk [url=http://www.youtube.com/watch?v=VxtPqqBCUWg/]hier[/url] voor de live beelden van Omrop Fryslân

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan