BEETGUM – Op de Westergowei is zondagmiddag rond drie uur een vrachtwagen met aanhanger van de weg geraakt.

Nadat de bestuurder onwel raakte achter het stuur kon de bijrijdster het stuur grijpen en het gevaarte van de weg afsturen. Vrachtwagen en aanhanger belandden hierdoor in een bosje langs de weg.

De gealarmeerde brandweerkorpsen van Marssum en Menaldum kwamen ter plaatse voor assistentie. De chauffeur is onder begeleiding van verpleegkundigen lopend naar de ambulance gegaan. Hij is daarna voor onderzoek meegenomen naar het MCL.

Omdat een van de assen van de aanhanger was geknapt werd het bergen nog een hele klus. Berger Hof uit Heerenveen en een kraan van Poort uit Hoogkerk wisten het gevaarte tussen 7 en 9 uur weer op de weg te krijgen. Met een andere chauffeur is de vrachtwagen waarvan de motor het nog deed doorgereden naar zijn eindbestemming. De aanhanger is op een platte wagen van berger Theo Faber afgevoerd.

De Westergowei was tijdens het bergingswerk en het onderzoek door de verkeers ongevallen analisten gesloten. Het verkeer werd tussen de rotonde bij Marssum en de kruising met de Menamerdyk / Bitgumerdyk bij Beetgum omgeleid door de politie terwijl rijkswaterstaat en de provincie Fryslan voor afzettingen zorgden.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1Wl4fQci2JQ[/youtube]

112Fryslan

})