LEEUWARDEN – Bij een aanrijding tussen twee auto’s in de Voltastraat op industrieterrein west zijn vanmorgen drie personen gewond geraakt.

Een rode Volvo stationwagen sloeg vermoedelijk af richting een bedrijf om vervolgens in de flank geraakte worden door een blauwe VW Polo. De rode Volvo werd daarbij tegen twee geparkeerde auto’s gedrukt die daarbij een meter opschoven. Na aankomst van drie ambulances werd de brandweer gewaarschuwd voor “technische beknelling”.  Na het doorknippen van twee deurstijlen kon het dak weggevouwen worden om zo de inzittenden te kunnen bevrijden met behulp van een wervelplank. Vervolgens werden de drie patienten met nek en beenletsel naar het MCL vervoerd.

De dienst verkeersongevallenanalyse van de politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval onder ander door een remproef uit te voeren met de blauwe VW Polo en het tegen elkaar zetten van de wrakken voor foto’s. Berger Theo Faber assisteerde daarbij met een heftruck en heeft daarna de betrokken beschadigde voertuigen afgevoerd.

Foto’s Edwin Brandsma

112Fryslan

})