TERWISPEL – Zaterdagochtend rond 7:30 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met gevaarlijke stoffen op de A7.

Op de a7 ter hoogte van Terwispel was een ongeval gebeurd waarbij een vrachtwagen en aanhanger betrokken waren. Een vrachtwagenchauffeur reed hier rond 07.30 uur met aanhanger in de richting van Drachten, toen een man door onoplettendheid tegen de aanhanger aanreed. Hierdoor schoot de aanhanger los en kwam tegen de middengeleider tot stilstand. In de aanhanger zaten vaten die door de klap gingen lekken. Omdat in de eerste instantie niet duidelijk was wat er precies in vaten zat, werden de brandweer korpsen van Tjalleberd en Heerenveen opgeroepen om dit te onderzoeken.

De A7 tussen afslag Tjalleberd en afslag Tijnjewerd werd door de politie uit voorzorg in beide richtingen korte tijd afgesloten. Ondertussen haalde de brandweer de lekkende vaten uit de aanhanger. Na inspectie bleek het niet om gevaarlijke stoffen te gaan. De rijrichting Drachten -> Heerenveen werd daarna weer vrijgegeven. Verkeer richting Drachten moest tot ongeveer 10:00 een andere route zoeken. Nadat de betrokken voertuigen afgesleept waren en er een spoedreparatie aan de vangrail was gedaan werd de weg vrijgegeven. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Foto’s [url=http://www.feannet.nl/]Dennis Stoelwinder[/url]

112Fryslan