LEEUWARDEN – Vrijdagmiddag moesten politie en ambulance naar de Gebroeders Wierdastraat voor een vechtpartij waarbij iemand bewusteloos was geslagen.

Aan de Koerierstersespel was in een woning onenigheid ontstaan. Een persoon verliet de woning en twee andere in de woning aanwezige mannen gingen achter hem aan. Deze hebben de man op de Gebroeders Wierdastraat op straat zwaar mishandeld. De mishandeling was zodanig dat de man bewusteloos op straat kwam te liggen.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om de bewusteloze man te helpen. Ambulance personeel heeft de man op straat behandeld en vervolgens met spoed naar het MCL gebracht.

Een deel van de straat werd door agenten afgesloten in afwachting van de technische recherche. Deze heeft onderzoek gedaan en agenten ter plaatse hielden een buurtonderzoek. Verder werden er getuigen verklaringen opgenomen. De twee mannen die verdacht worden van het mishandelen van de man werden ter plaatse aangehouden.

Man en twee vrouwen aangehouden voor mishandeling

LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur op de Gebroeders Wierdastraat een 15-jarig meisje, een 36-jarige vrouw en een 37-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Agenten kregen de melding dat een man op straat zou liggen die was mishandeld. Daarnaast werd door getuigen het signalement gegeven van één van de daders. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij een man bewusteloos met hoofdwonden op straat liggen. Naast hem stond een man die voldeed aan het signalement van de dader. Deze werd dan ook onmiddellijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat het meisje en de vrouw mogelijk ook met de mishandeling te maken hadden waarna ook zij werden aangehouden. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en heeft door de mishandeling waarschijnlijk een zware hersenschudding opgelopen. De drie verdachten werden voor verhoor ingesloten. De aanleiding van de mishandeling is nog niet bekend.

112Fryslan