Onderzoek naar overlijden bejaarde vrouw

HARLINGEN – De politie heeft zondagmorgen rond 05.15 uur in de Anjelierstraat een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning.

De 88-jarige bewoonster werd die morgen wakker en zag dat er in haar woning was ingebroken. Er was niemand meer in haar woning aanwezig. Nadat bewoonster dit via een persoonalarmering aan de alarmcentrale had gemeld, kwam een familielid direct naar de woning. Nadat deze met de bejaarde vrouw had gesproken ging het slachtoffer zitten en overleed ter plaatse. De politie stelde een tactisch en technisch een onderzoek in en een arts onderzocht de doodsoorzaak. Daarbij werd vastgesteld dat de vrouw aan een hartstilstand was overleden. Uit onderzoek bleek dat een sleutelkluisje van de muur was gebroken en dat men vervolgens met de sleutel de woning is binnengedrongen. Uit de woning werden een gouden halsketting en een gouden horloge gestolen. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de inbraak of mensen die wat verdachts in de buurt van de woning hebben gezien. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

De afgelopen maand werd in Harlingen op dezelfde wijze in twee andere woningen ingebroken. Ook daarbij werden sieraden gestolen. Momenteel wordt onderzocht of hier wellicht sprake is van een landelijke trend. In het programma “Opsporing Verzocht”, dat dinsdag 28 augustus 2012 van 21.30 uur tot 22.1 5 uur, wordt uitgezonden op Ned. 1, zal deze zaak kort behandeld worden. Daarbij richt de aandacht zich met name op de sierraden die uit de woning zijn gestolen. Op de opsporingssite van de politie Fryslân [url=http://www.dadergezocht.nl/]Dader Gezocht[/url] zijn foto’s van deze sierraden te vinden.

Bron: Plysje Fryslân

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan