Onderzoek naar dodelijk steekincident

LEEUWARDEN – De politie is op zoek naar, nog tot op heden, vier onbekende getuigen vanwege het onderzoek naar het dodelijk steekincident op het Jacobijnerkerkhof.

Het incident vond plaats op de avond van dinsdag 10 oktober 2017. Voorbijgangers vonden een zwaargewonde man op straat. Het 35-jarige slachtoffer zou zijn neergestoken. De hulpdiensten werden door de voorbijgangers gealarmeerd. Hoewel er alles aan werd gedaan de man te redden, overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen. Op 11 oktober kon het onderzoeksteam in deze zaak een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aanhouden. Deze verdachte zit nog altijd vast.

Volgens de politie is het onderzoek in deze zaak nog niet afgerond. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met vier getuigen van wie de identiteit niet bekend is. Het gaat hier om drie fietsers en een voetganger. Een beveiligingscamera in de Monnikemuurstraat filmde deze getuigen op de betreffende avond omstreeks half elf, vlak voordat het steekincident op het Jacobijnerkerkhof plaatsvond. De politie heeft uit privacyoverwegingen de gezichten van de getuigen onherkenbaar gemaakt.

De eerste getuige betrof een man met kort zwart haar en was donker gekleed. Deze persoon zat op een fiets met grijze fietstassen.
De tweede getuige fietste omstreeks half elf over de Monnikemuurstraat in de richting van het Jacobijnerkerkhof. Volgens de camerabeelden sloeg deze fietser toch plotseling op het laatste moment af in de richting van Bij de Put. Zeer waarschijnlijk droeg deze man een bril, een grijze jas en een blauwe broek.
Getuige drie was een vrouwelijke voetganger. Ze droeg een lange donkerkleurige jas. Daaronder droeg ze een blauwe jurk met witte vlakken. In haar linkerhand droeg de getuige een blauwkleurige sjaal en een grijze tas.
De vierde getuige zat wederom op een fiets. Deze had lichtkleurige fietstassen. De man in kwestie droeg een donkerkleurige jas tot over de middel, een groene trui en een donkerkleurige broek.

Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met deze getuigen. De politie verzoekt u in dat geval te bellen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook wanneer u andere informatie over deze zaak heeft en nog niet met de politie hebt gesproken, dan roept de politie u op om dat alsnog te doen. Dat kan eveneens via bovenstaande telefoonnummers. Het nummer van deze zaak is 2017269098.

Saskia Boree