LEEUWARDEN – Bij een verkeersongeval op de Harlingerstraatweg is zaterdagmiddag een vrouw gewond geraakt.

Iets voor een uur in de middag ging het mis op de kruising van de Harlingerstraatweg met de Slauerhoffweg. Een automobilist botste met zijn auto hard achterop een andere auto.

Meerdere politie eenheden kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. Ook een ambulance kwam ter plaatse voor een  vrouw die in de achterste auto zat. Met ondersteuning van ambulancepersoneel kon de vrouw naar de ambulance lopen. Ze is voor verdere behandeling per ambulance naar het MCL gebracht.

Vanwege onderzoek en onderdelen op de weg, werd een deel van de kruising afgesloten. Verkeer vanaf de Slauerhoffweg kon daardoor alleen nog maar rechtsaf de Harlingerstraatweg op richting centrum. Voor verkeer stad in, was een van de twee rijbanen afgesloten. Handhavers van de gemeente regelden het verkeer.

De forensische opsporing verkeer heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Daarvoor hebben ze ook de werking van de verkeerslichten bekeken. Nadat het onderzoek klaar was kon rond kwart voor drie de berger aan de slag om de twee zwaar beschadigde auto’s te bergen.