LEMMER – De politie onderzoekt een plofkraak van een geldautomaat bij een supermarkt aan de Verlaet. Door de kraak ontstond veel schade aan de gevel van de supermarkt.

Het is nog onduidelijk of er buit is gemaakt. Ondanks een zoekactie werd nog niemand aangehouden.

Zoekactie naar dader(s)
Dinsdagochtend iets na vier uur kwam bij de Meldkamer Noord-Nederland een melding binnen dat bij een geldautomaat in Lemmer mogelijk een plofkraak was gepleegd. Direct werd gestart met een zoekactie naar de dader(s). Niet alleen in Lemmer, maar ook ver daarbuiten. Dit heeft tot op heden nog niets opgeleverd.

Onderzoek door EOD
Toen de eerste agenten arriveerden op het Verlaet troffen ze een grote ravage aan. Omdat bij de plofkraak mogelijk explosieven waren gebruikt, werd de hulp ingeroepen van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) van Defensie. Na onderzoek werd door hen om 07.30 uur het gebied veilig verklaard. Vervolgens werd gestart met forensisch onderzoek. Het gebied rondom de geldautomaat blijft een groot deel van de ochtend afgesloten voor het publiek.

Getuigen gezocht
De recherche is inmiddels een onderzoek gestart naar de dader(s) van deze plofkraak. Ook is gestart met een buurtonderzoek. Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuigen. Heeft u afgelopen nacht iets verdachts gezien in de omgeving van de Verlaet dan hoort de politie dat graag. Dat kan om een of meerdere personen gaan en om diverse soorten voertuigen bij u in de buurt. Ook als u de afgelopen periode verdachten personen bij de geldautomaat hebt gezien, kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via ons meldformulier. Als uw liever anoniem blijft, kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Pronews