HEERENVEEN – Onbeperkt samen genieten was ook dit jaar weer een dag vol plezier voor mensen met een beperking. Zo waren ook de hulpverleners van de partij.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De beperking opzij zetten en genieten van het leven. Dat is de bedoeling van Onbeperkt samen genieten. Mensen met een beperking werden in het zonnetje gezet door mee te draaien met dingen die eigenlijk heel normaal zijn in het leven. Zo kregen ze de kans om rijlessen te nemen, mee te rijden in een politieauto of juist lekker swingen op het terrein van Wierda bedrijfswagens waar de hele happening plaats vond.

Rond half elf in de ochtend werd de dag feestelijk geopend door wethouder Zoetendal. Hij sprak de aanwezigen toe en stapte daarna in een brandweerwagen om met loeiende sirenes door een lint te rijden. Direct hierna vertrokken de sportwagens om de eerste ritjes te rijden. Aan de andere kant van het terrein stonden meerdere politieauto’s, een brandweerwagen en een ambulance. Zij stonden daar klaar om met gillende sirenes over het industrieterrein te rijden en de ‘achtervolging’ in te zetten op de raceauto’s.

Na ruim 300 aanmeldingen moest de organisatie helaas de inschrijvingen stop zetten. Dit jaar is het groter aangepakt ten opzichte van het voorgaande jaar. Er waren meer vrijwilligers, meer activiteiten en was het feest zonder twijfel het grootste in het noorden voor deze doelgroep. Anja de Roos, organisatie: “Ik kijk terug op een top dag! Ik ben zeer tevreden en trots om alle blije gezichten te zien.”