BORNWIRD – Een omstander heeft dinsdag een overleden hond aangetroffen in het water van de Foudgumer Feart. Volgens de politie is het dier bewust verdronken.

Agenten troffen aan de poten van het dier een steen aan, wat er op duidt dat het dier bewust is verdronken. Wanneer dit is gebeurd, is niet bij de politie bekend. Mogelijk lag het dier al een aantal dagen in het water. Het gaat om een kruising tussen een bouvier en een ander ras. De hond is van het vrouwelijk geslacht en ongeveer zeven jaar oud.

De politie is op zoek naar de dader of daders van dit dierenleed. Tevens komt de politie graag in contact met getuigen en de eigenaar. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of via [url=http://www.politie.nl/melden]politie.nl/melden[/url].

Een foto van het overleden dier is [url=http://twitpic.com/e9zi0o]hier[/url] te vinden. (Let op, de foto kan als schokkend worden ervaren!)

Update 22 augustus
De politie heeft een Hallumer (62) aangehouden op verdenking van het bruut verdrinken van zijn eigen hond in Bornwird. Dit op basis van meerdere getuigenverklaringen. De man is ingesloten voor verhoor.

112Fryslan