Voorpagina > Omgeving Abe Lenstra Stadion afgezet wegens bommelding
Heerenveen E.O. Hoofd Nieuws Politie

Omgeving Abe Lenstra Stadion afgezet wegens bommelding

Omgeving Abe Lenstra Stadion afgezet wegens bommelding

HEERENVEEN – Woensdagochtend werd er rondom het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen de omgeving afgezet na een bommelding. Deze was gericht aan SC Heerenveen.

In de late middag kwam er op dinsdag een dreigtelefoontje bij de voetbalclub binnen. Hierop heeft de politie burgemeester Tjeerd van der Zwan ingeseind. Deze zat vanochtend om acht uur in overleg en laat commentaar over aan de politie. De woordvoerder van SC Heerenveen liet weten dit niet verwacht te hebben en weet dan ook niet wie er achter de dreiging zit. Algemeen directeur Luuc Eisenga van SC Heerenveen heeft in de vroege ochtend met politie, gemeente en burgemeester overlegd en daarop is besloten het stadion volledig te ontruimen.

Naast het voetbalstadion werden ook de gebouwen van Sportstad en de Abe Lenstra Boulevard gesloten. De politie zoekt met speurhonden in en rondom het stadion. Het Friesland College dat in hetzelfde complex zit, werd vrijgegeven. Via de zuidzijde kunnen de leerlingen het gebouw in. Vanwege de melding konden leerlingen die een examen hadden, het gebouw niet betreden, waardoor ze de examens later kunnen doen. Daarnaast moesten de twintig zwemmers van zwemvereniging HZ&PC Heerenveen het zwembad omstreeks kwart voor zes vanochtend verlaten.

De woordvoerder van de politie heeft laten weten dat er nog niemand is opgepakt. Mensen hoefden niet geëvacueerd te worden. Een woordvoerder van de voetbalclub wilde niet zeggen bij wie het dreigtelefoontje binnen is gekomen of hoe laat dit gebeurde. Hij liet echter wel weten dat rond half zes vanochtend al medewerkers van de club en beheerder Sportstad Heerenveen bij elkaar waren gekomen. Daarbij werd vastgesteld dat er niemand aanwezig was en vervolgens werd alles met lint afgezet.

Tot nu toe is er zowel buiten als binnen het stadion niets aangetroffen. De politie denkt het onderzoek met de speurhonden en de bomverkenner aan het einde van de ochtend af te kunnen ronden. In het begin van de middag wordt ook het stadion en de gebouwen rondom Sportstad Heerenveen vrijgegeven.

Over de fotograaf

ProNews