LEEUWARDEN – Vanmiddag heeft de officiële opening plaatsgevonden van de ambulancepost aan de Oostergoweg in Leeuwarden.

In de loop van de middag was het op het terrein van de nieuwe ambulancepost van Leeuwarden een drukte van belang.

Rond 16.00 uur begint de officiële opening van de ambulancepost met enkele toespraken in de uitrukhal van de post. Na enige uitleg over de geschiedenis van de ambulancezorg en overhandigingen van enkele cadeaus, gaat iedereen na buiten voor de symbolische opening. Een man van de Friesland zorgverzekeraar en nog enkele mannen bevestigen de ‘zware ketting’ aan elkaar.

Daarna is het even afwachten, maar dan komt er ineens een (ambulance) Cadillac aanrijden met een motor ervoor. Epke Zonderland zit op de bijrijdersstoel en mag de nieuwste ambulance onthullen. Als hij uitstapt en een kort praatje aanhoort mag hij in de hoogwerker van de brandweer plaatsnemen en gaat omhoog zodat hij het gele doek van de ambulance trekt. Dit gaat niet helemaal goed, maar met hulp van beneden gaat het doek eraf, en vliegen de ballonnen de lucht in.

Epke Zonderland staat ook op de nieuwe ambulance met als slogan: “Als topturner zeg ik: Ambulancezorg is Topsport!”

Na de opening zijn er nog hapjes en drankjes te verkrijgen in de tent, die opgebouwd is naast de post. Verder is er voor de kinderen een speelvertier op de springkussen en kunnen ze mooie gele ambulancezorg ballonnen krijgen.

Ook het SIGMA staat op het terrein uitgestalt, dit omdat zij ook vanuit deze post uitrukken in geval van nood.

 

112Fryslan

})