Ferwert – Vanavond kreeg de brandweer van Ferwert melding van een ongeval met beknelling in de Foswerterstrjitte.

Het bleek te gaan om een gezamenlijke oefening van de brandweer en de EHBO vereniging. Volgens het scenario was een bus met supporters terugkerend van de wedstrijd Heerenveen-AC Milan. Die tegen een auto gebotst die nog net even voor de afslaande Connexxion bus de weg richting de sportvelden op wilde rijden.

Een aanrijding was het gevolg waarbij de personenauto geplet werd tussen de bus en een boom. Door de klap brak er brand uit in de auto en vielen er in de bus 15 slachtoffers. De inzittenden van de Fiat Tipo raakten bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd.

Terwijl de brandweer de autobrand bluste begonnen EHBO medewerkers met het reanimeren van twee personen die eerst uit de bus gehaald moesten worden. Slachtoffers met botbreuken en snijwonden werden naar een gewondennest gebracht dat was ingericht in de kantine van bejaardencentrum Foswert. Ondertussen werd het dak van de personenauto geknipt en de twee inzittenden met behulp van een wervelplank bevrijd uit hun benarde positie.

Na afloop was er nabespreking met koffie en gebak in de kantine van Foswert, belangrijke aandachtspunten werden besproken en alle betrokken personen bedankt voor hun inzet.

112Fryslan

})