DOKKUM – In de fabriek van de Noord Nederlandse Draadindustrie werd op dinsdagavond een brandweeroefening gehouden, samen met de BHV.

Volgens het scenario was er brand ontstaan in de kantine van het bedrijf, een personeelslid was daarna van de schrik de fabriek ingelopen. Daar stond een werknemer op een hoogwerker aan het plafond te werken, ook reed daar een heftruck met op de lepels een grote rol staaldraad. Tussen het staaldraad en de grond zat een man bekneld. De man boven in de hoogwerker was misselijk en had zijn voet gebroken.

De brandweer kwam ter plaatse met twee tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig. In de kantine had de brandweer het vuur snel onder controle, ook werden de slachtoffers gevonden.

De brandweer is met knipgereedschap te werk gegaan bij de heftruck om de man onder de rol draad weg te halen. De man bleek na het redden te zijn overleden aan zijn verwondingen. De man bovenin de hoogwerker is succesvol naar beneden gehaald. De brandweer kon spreken van een geslaagde oefenavond.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan