ECHTENERBRUG – Zaterdagnacht is bij een bedrijfsbrand een garagepand volledig afgebrand.

Even voor 12 uur kwam bij brandweer Echten en Lemmer de melding binnen van bedrijfsbrand aan de Hoofdweg. Het bleek te gaan om het pand van garage Bruin. Bij aankomst werd meteen al opgeschaald naar middelbrand en zijn de korpsen van Scherpenzeel en Heerenveen opgeroepen voor assistentie. De oorzaak van de brand is volgens omstanders blikseminslag geweest. ( Foto 1 t/m 5)

Scheepsongeval Lemmer

Rond half 1 werden de korpsen St. Nicolaasga, Langweer en de duikteams van Heerenveen en Jubbega opgeroepen i.v.m. een scheepsongeval op de grote brekken bij Lemmer.

Deze korpsen werden opgeroepen omdat Lemmer nog aanwezig was bij de brand in echtenerbrug. Nadat het schip gevonden was bleek het gelukkig nogal mee te vallen. Voor zover bekend had het schip alleen last van averij, waarbij iemand zijn enkel had verstuikt. (foto 6 t/m 8 )

Boot op drift Tjerkgaast

Om half 2 kwam bij de brandweer de melding binnen van “boot op drift” aan de Stikels in Tjerkgaast. De brandweer van Balk is hiervoor uitgerukt. Verdere informatie rondom deze melding ontbreekt.

WOUDSEND – Om kwart voor twee kwam bij brandweer de melding binnen van woningbrand door blikseminslag aan de Broerestrjitte. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de woning gecontroleerd op brand, maar van buiten leek het mee te vallen. ( foto 9 en 10 )

112Fryslan

})