FRYSLÂN – De brandweer is maandagavond in met name het zuiden van de provincie diverse malen ingezet. Rond 22.00 uur veroorzaakte het noodweer veel problemen en schade, waarbij ook een dodelijk slachtoffer viel.


In Lippenhuizen viel op een camping aan de Tjalling Harkeswei rond 22.00 uur een boom op een camper. Daarbij kwam een 7-jarig meisje dat met haar familie in de camper lag te slapen om het leven. Op een camping aan De Tsoele in Gorredijk waaiden tenten weg en vielen caravans om. Voor zover bekend raakten daarbij twee personen gewond. Zij werden met hoofd- en beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

In plaatsen als Wolvega, Oldeholtwolde, Mildam, Ureterp en Spanga rukte de brandweer uit om omgewaaide bomen te ruimen die wegen versperden. In Hemrik viel een boom op een huis aan de Binnewei, de bewoners bleven daarbij ongedeerd. In dezelfde plaats waaide nog een groot aantal bomen om, die door de brandweer werden verwijderd. In Oldeholtwolde raakte een gasleiding defect, waarschijnlijk door de wortels van een omgevallen boom. Enexis werd gealarmeerd om het lek te dichten.

Bij Wolvega viel een omgewaaide boom op de spoorlijn tussen Leeuwarden en Zwolle. Een lege personentrein botste tegen de boom en raakte daarbij beschadigd. Het treinverkeer was daardoor enige tijd gestremd.

Bron: VRF

112Fryslan

})