FRYSLÂN – Politie Fryslân heeft drie nieuwe auto’s aangeschaft voor de verkeersongevallen analyse en gaat er over enkele weken mee werken.

Per februari van dit jaar beschikt het Bureau Verkeersongevalsanalyse (bureau VOA) van de Politie Fryslân over nieuwe voertuigen. Wanneer er sprake is van een complex ongeval worden analisten van Bureau Verkeersongevalsanalyse ingeschakeld om ondersteuning te bieden in het onderzoek naar de oorzaak en toedracht van ernstige en / of complexe verkeersongevallen.

Het team van bureau VOA bestaat uit 8 personen en zijn tijdens hun diensten ook oproepbaar buiten de kantooruren, zoals ’s nachts en in het weekend.

In de nieuwe voertuigen zitten nieuwe technieken en mogelijkheden die het werk van Bureau Verkeersongevalsanalyse ter plaatse vergemakkelijken en de kwaliteit van het onderzoek kunnen verbeteren. Onder andere beschikt de auto over een uitschuifbare mast waar een fotocamera op zit met twee extra lampen van zo’n 400 watt per stuk. Verder kan vanuit de auto de camera worden bedient en het beeld bekeken worden op een laptop. Hierdoor hoeven de onderzoekers niet meer op het dak te staan van hun auto.

[zideo]zideo=6c4965526e673d3d&playzideo=6d3447556e466b3d[/zideo]

112Fryslan