Nieuwe verkeerssituaties Knooppunt Werpsterhoek

LEEUWARDEN – Na vrijdag 29 november krijgen weggebruikers op knooppunt Werpsterhoek (N32/N31) bij Leeuwarden vanuit alle richtingen te maken met nieuwe rijrichtingen, kortere invoegstroken en scherpe bochten.

Ook zullen sommige rijstroken omhoog of juist omlaag lopen. Dit is nodig om tussen nu en eind 2014 het nieuwe verkeersknooppunt Werpsterhoek af te maken.

Het knooppunt wordt in verschillende fases aangelegd en opengesteld voor het verkeer. Zo blijven alle routes beschikbaar terwijl er voldoende ruimte is om naast de weg de nieuwe viaducten en rijstroken aan te leggen.

Fase A
Fase A start op vrijdag 29 november 2013 en eindigt op maandagochtend 2 december 2013 om 07.00 uur. Tijdens dit weekend is er voor elke rijrichting één rijstrook beschikbaar. Weggebruikers hebben in deze fase op knooppunt Werpsterhoek vanuit alle richtingen te maken met nieuwe rijrichtingen. Zo wordt een groot deel van het verkeer vanaf dan over een nieuwe rotonde geleid.

Fase B
Aan het begin van de eerste week van december gaat fase B in. In deze fase verschuift de slinger in de route Leeuwarden naar Heerenveen. Het verkeer vanuit Drachten richting Heerenveen volgt in deze fase een ruime rechtstreekse bocht. De rijrichtingen Heerenveen-Leeuwarden en Drachten-Leeuwarden veranderen niet ten opzichte van de weekendfase. Fase B eindigt eind januari 2014.
De laatste fase (fase C) loopt van eind januari 2014 tot medio november 2014.

Verkeershinder
Ter voorbereiding hierop is de N31 in één rijrichting (van Werpsterhoek richting Hemriksein) op de volgende data afgesloten tussen 19.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ‘s ochtends:
– Woensdag 20 november op donderdag 21 november;
– Donderdag 21 november op vrijdag 22 november;
– Maandag 25 november op dinsdag 26 november.


Tijdens fase A is de N31 tussen Werpsterhoek en Hemriksein in beide richtingen afgesloten van vrijdag 29 november 18.00 uur tot zaterdag 30 november 2013 9.00 uur. Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid via Leeuwarden.

Advies aan weggebruikers
Een nieuwe verkeerssituatie is altijd even wennen. Voor het vlot en veilig rijden op knooppunt Werpsterhoek adviseert Rijkswaterstaat weggebruikers daarom om goed en tijdig op de borden te letten bij het kiezen van een rijrichting. Weggebruikers kunnen het best hun navigatiesysteem negeren. Ook adviseren we om de snelheid aan te passen en voldoende afstand tot de voorligger te bewaren.

De Haak om Leeuwarden
Rijkswaterstaat realiseert samen met provincie Fryslân een nieuwe rijksweg aan de zuidwestkant van de stad. Deze verbindt de A31 bij Marsum en de N31 bij Hemriksein (Wâldwei). Dit is belangrijk voor de bereikbaarheid van Leeuwarden en de ontwikkeling van de regio. De Haak om Leeuwarden wordt eind 2014 voor het verkeer opengesteld. De aanleg van knooppunt Werpsterhoek maakt onderdeel uit van de Haak om Leeuwarden.

Bekijk hieronder de animatie met bewegende beelden van de verkeersstromen tijdens de verschillende fases.

Bron tekst en video: [url=http://www.vrij-baan.nl/]Leeuwarden Vrij Baan [/url]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dUZBnW8R5cM[/youtube]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan