FRYSÂN – Donderdag werden voor brandweer Skarsterlân en Franeker nieuwe wagens afgeleverd.

Voor brandweer Skarsterlân arriveerde donderdag een nieuwe Volkswagen Polo 1.6D dienstauto. Deze zal gebruikt worden door het beroepspersoneel en heeft als standplaats Joure.

Voor brandweer Franeker arriveerde donderdag en nieuwe tankautospuit(TS). De wagen zal binnenkort gaan rijden als de TS1 Franeker, en vervangt de 18 jaar oude Volvo TS2. De huidige TS1 zal dan veranderen in de TS2.

De nieuwe TS van het merk MAN heeft een opbouw van HDS en is uitgerust met het One Seven schuim blus systeem. Met dit systeem wordt één druppel water in de pomp getransformeerd tot een zeven-voud aan volumebestanddelen, in de vorm van schuimblaasjes. Als bindmiddel wordt een specifiek One Seven schuimmiddel toegepast.

Veel korpsen in de provincie beschikken nog niet over dit nieuwe systeem, voor zover bij ons bekend wordt het gebruikt in Drachten, Beetsterzwaag, Burgum en in Leeuwarden op 2 TS’en.

Foto’s met dank aan [url=http://www.brandweerjoure.nl/]Brandweer Joure[/url] en [url=http://www.112regiofraneker.nl/]112regiofraneker.nl[/url]

112Fryslan

})