Nieuwe ambulance voor UMCG post Leeuwarden (video)

LEEUWARDEN – Maandagavond 14 april arriveerde de nieuwe ambulance 02-112 op de post van UMCG ambulancezorg aan de Oostergoweg.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dezelfde avond zijn wij met 2 fotografen naar de post gegaan om deze speciale ambulance op de foto te zetten.

In de meeste media wordt deze ambulance wel de “ambulance voor zware mensen” genoemd, echter is dit onterecht. De ambulance is eigenlijk een normale ambulance met wat extra snufjes en heeft als bijkomend voordeel dat er mensen in vervoerd kunnen worden die veel wegen.

De ambulance is gebaseerd op de ambulances in Groot Brittannië. Het grootste voordeel is de brancardlift, daarnaast zit er een brancard in die door middel van een voetpomp verstelbaar is. De ambulance is voornamelijk bedoeld om het ambulancepersoneel te ontlichten van o.a. tilwerk.

De ambulance is extra groot, binnenin kan men met gemak staan. Ook is het mogelijk om om de patiënt heen te lopen. Aan de zijkant is de wagen uitgerust met oranje leds, de chauffeur kan de ambulance schuin op de weg zetten waardoor de oranje leds de overige weggebruikers aangeven/dwingen om er omheen te rijden. De achterdeur aan de kant van de patiënt is van binnen versierd met een foto van een sinasappel. Binnenin zit zogenaamde blauwe traumaverlichting die ingeschakeld kan worden.

Op de video opname zit ook het geluid van de ambulance.

112Fryslan