HARLINGEN – Op vrijdag 29 januari kreeg Terschelling haar nieuwe ambulance. Het gaat om een (uiteraard) vierwiel aangedreven Volkswagen Amarok.

De wagen heeft in Finland zijn opbouw gekregen en is de laatste weken door Visser in Leeuwarden afgebouwd. In Scandinavië rijden veel van dit soort ambulances. Terschelling krijgt de eerste van Nederland.

Dit voertuig, dat met het nummer 02-152 gaat rijden, vervangt de bijna 20 jaar oude Mercedes ambulance op Terschelling. De Amarok maakt met zijn moderne 4 wheel drive techniek meer plaatsen op het eiland bereikbaar. Waar een normale ambulance met vierwielaandrijving blijft steken, kan deze nog een heel stuk verder. De uitrusting is die van een ALS (advanced life support = spoedambulance) met een Stollenwerk brancard. Met dit voertuig kan UMCG Ambulancezorg op Terschelling nog beter zorgen dat iedereen altijd en overal de best mogelijke zorg krijgt

Op donderdag konden de pers en andere belangstellende vanaf 14:00 uur bij de veerterminal in Harlingen deze nieuwe, moderne ambulance van nabij komen bekijken. Op vrijdag kon dat vanaf 09.00 uur bij de Ambulancepost op Terschelling.

Nick den Boer