BALK – Drie brandweerkorpsen in de brandweerregio “De Friese Meren” beschikken sinds zaterdagmiddag officieel over nieuw materieel.

Op de kazerne in Balk werden een bluswagen en drie busjes overhandigd. Na een woordje van de commandant en de burgemeester, werden de sleutels officieel overhandigd aan het personeel van de korpsen uit Balk, Joure en Sint Nyk.

Een klein brandje was voor de kazerne geënsceneerd. Een aantal oudgedienden kreeg de taak om het vuur met een handspuit te blussen. Omdat het water op was, werd de hulp ingeroepen van de nieuwe voertuigen. Met een straal blusschuim werd het brandje in een mum van tijd geblust.

Brandweer Balk ontving een nieuwe tankautospuit met onder andere een One-Seven-blussysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat uit een druppel water zeven druppels schuim worden gecreëerd. Hiermee kan een brand sneller en effectiever worden geblust en tevens is het veiliger voor eventuele slachtoffers en brandweermensen.

Ook werden drie nieuwe 4×4 Volkswagen personeel/materieelvoertuigen overhandigd aan de korpsen van Balk, Joure en Sint Nyk. Met deze voertuigen kan het personeel, naast incidenten ook naar cursussen en oefeningen, zonder dat de tankautospuit van de post gaat.112Fryslan