LEEUWARDEN – Op zaterdag 26 mei zijn bij de brandweerkazerne aan de Aldlansdyk in totaal negen nieuwe brandweervoertuigen officieel overhandig aan de veiligheidsregio Fryslân en de brandweerposten.

Van de negen voertuigen werden zeven nieuwe tankautospuiten en twee redvoertuigen officieël overhandigd. Vanaf 11:00 uur waren de genodigden welkom op het terrein van de brandweerkazerne. Voordat het officiële moment begon werden de genodigden eerst toegesproken door veiligheidsregio Fryslân commandant Wim Kleinhuis , over onder andere de aanbesteding, de toekomst van de voertuigen en de dekking van de provincie.

Buiten op het parkeerterrein van de brandweerkazerne stonden de voertuigen opgesteld om aan iedereen getoond te worden. Voordat men de voertuigen echt van dichtbij kon bekijken werden eerst de sleutels van de tankautospuiten door de leverancier Kenbri en die van de redvoertuigen door Dutch Rescue Vehicles aan de veiligheidsregio overhandigd. Vervolgens werden de sleutels symbolisch overhandigd aan de brandweerposten.

Nadat de officiële handelingen waren gedaan, was het tijd om de voertuigen van zowel de buiten als de binnenkant te bekijken en de nieuwste technieken te zien.

Met de aanbesteding kunnen de korpsen van Marsum, Menaam, Scherpenzeel, Sint Annaparochie, Bakhuizen, Sneek en Jubbega weer jaren vooruit met een nieuwe tankautospuit. Verder kunnen de korpsen van Dokkum en Leeuwarden met het redvoertuig zowel in de eigen regio als daarbuiten weer jaren vooruit met een betrouwbaar redvoertuig(hoogwerker).

In de loop van dit jaar en in 2019 komt er nog een serie tankautospuiten en redvoertuigen bij, waarbij de totale aanschaf op 18 nieuwe blusvoertuigen en 4 á 5 redvoertuigen komt te staan.

https://twitter.com/brandweerlwd/status/1000312937792376832

Michel Stienstra