FRYSLÂN – De Nationale Reddingbootdag is de dag bij uitstek om kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van de KNRM.

Op zaterdag 2 mei kunt u een kijkje nemen in de keukens van de 42 reddingstations. De 1.100 vrijwilligers nodigen u persoonlijk uit om langs te komen om kennis te maken met de bemanningen. Ze zouden het leuk vinden als u ook nog een vriend of bekende meeneemt naar Reddingbootdag. Zodat we kunnen rekenen op nog meer nieuwe donateurs. Het programma duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Een belevenis!
Als blijk van onze waardering voor de steun van onze Redders aan de Wal trekken onze bemanningen één dag per jaar alle registers open om u een kijkje te gunnen in de wereld van het reddingwezen Reddingbootdag is een belevenis voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, rijen overlevingspakken in het boothuis, een plekje naast de schipper, een praatje met een echte redder of onvergetelijk fotomoment van de kleine op de reddingboot. Een belevenis!

Wie neemt u mee?
Reddingbootdag staat garant voor een hoop plezier. Maar de dag heeft ook een serieuze kant. De KNRM wordt al jaren geconfronteerd met stijgende kosten en heeft moeite om die financiële druk het hoofd te bieden. Vandaar dat wij het ambitieuze plan hebben gelanceerd om het aantal Redders aan de Wal explosief te laten groeien naar 100.000 in 2010. Dat zal een enorme inspanning vergen, maar het is nodig om ook in de toekomst het reddingwerk op niveau te kunnen blijven uitvoeren. Mogen wij in deze op uw hulp rekenen?

Bron: [url=www.knrm.nl]www.knrm.nl[/url]

Welke stations doen er allemaal mee?
Nes (Ameland)
Ballum
Paal 8
West Terschelling
Harlingen
Hindeloopen
Lemmer
Schiermonnikoog

Voor de programma’s van de Friese KNRM stations [url=http://www.knrm.nl/05reddingbootdag/40Programma_per_reddingstation/]klik hier.[/url]

Foto’s van vorig jaar in Harlingen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan