ANJUM – De Mobiele Eenheid (ME) moest oudjaarsdag in de nacht ingrijpen zodat de brandweer hun werk kon doen met het blussen van een buitenbrand.

Meerdere ME busjes en een hondengeleider kwamen ter plaatse op de Mûnebuorren. Ook buiten het dorp stonden enkele ME busjes paraat. De brandweer werd rond half één gealarmeerd voor een buitenbrand. Onder begeleiding van de ME konden ze het brandje blussen, de gemeente voerde de restanten af. Rond half drie moesten ze opnieuw naar dezelfde locatie om een buitenbrand te blussen.

Tenminste één persoon is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een aantal jongeren had de brandweer gehinderd om het vuur te blussen, daarom werd de ME ingezet.

Inmiddels geldt een noodverordening in Anjum die doorloopt tot drie januari, acht uur. Door deze noodverordening kan de politie sneller ingrijpen bij ongeregeldheden. Zo kan de politie preventief fouilleren, mensen staande houden en uit het gebied sturen.

UPDATE: Bekijk ons nieuwe artikel over de ongeregeldheden in Anjum: Agent ernstig gewond aan gezicht na ongeregeldheden in Anjum

Agent ernstig gewond aan gezicht na ongeregeldheden in Anjum

Ate Atema