LEEUWARDEN – Een motorrijder is vrijdagmiddag rond kwart over vier ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N31 nabij Marssum.

Door onbekende oorzaak ging de motorrijder onderuit en kwam in de vangrail terecht. Het ongeval gebeurde op de N31 tussen Marssum en afslag Leeuwarden-Noord richting De Haak. Twee ambulances, meerdere eenheden van politie en Rijkswaterstaat kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. Vanwege de ernst van de verwondingen kwam ook de traumaheli ter plaatse, deze landde op de toerit van de N31 naast het ongeval.

Vanwege de hulpverlening werd de N31 vanuit Marssum afgesloten, verkeer werd via de afrit en de Harlingerstraatweg geleid. In de andere rijrichting werd ook een rijbaan afgesloten, vanwege de voertuigen van de hulpdiensten.

Na stabilisatie door het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team, is het slachtoffer met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De arts van de traumaheli is met de ambulance meegereden, het slachtoffer raakte ernstig gewond.

Door het ongeval ontstonden lange files in beide richtingen. Rond zes uur in de avond werd de N31 weer vrijgegeven na het ongevalsonderzoek en de berging.