PEPERGA – Een motorrijder is zaterdagavond rond kwart over zeven door nog onbekende oorzaak ten val  gekomen op de A32 vanuit Wolvega richting Steenwijk.

Vanwege de inzet van de hulpdiensten werd aanvankelijk één rijstrook van de snelweg afgesloten, maar vanwege de komst van de traumahelikopter werd besloten om, in samenwerking tussen de Koninklijke Marechaussee, de politie en Rijkswaterstaat de weg tijdelijk in haar geheel te stremmen.

Voor het slachtoffer kwamen naast de traumahelikopter twee ambulances ter plaatse. Na uitvoerige behandeling op locatie, waarbij het ambulancepersoneel tijdelijk is ondersteund door een (toevallig) passerende en gestopte arts en de arts van de traumahelikopter, is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht met onbekende verwondingen. Na het vertrek van de traumahelikopter konden de hulpdiensten de meest linker rijstrook van de weg richting Steenwijk weer openen voor de overige automobilisten.

Een berger is ter plaatse gekomen om de beschadigde motor van de snelweg te halen. Door de politie wordt nog nader onderzocht hoe het ongeval precies heeft kunnen ontstaan. Verkeer richting Steenwijk heeft aanzienlijke hinder ondervangen van het ongeval.