OUDEHASKE – Bij een ongeval op de Duitslanddreef nabij Oudehaske is zondagmiddag een motorrijder zwaargewond geraakt. De motorrijder raakte omstreeks vier uur gewond nadat hij met de motorfiets ten val was gekomen.

De motorrijder reed over de Duitslanddreef en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De motorrijder kwam ten val en raakte vervolgens zwaargewond. De motorfiets reed zelfstandig nog honderden meters door en kwam uiteindelijk bij een lantaarnpaal tot stilstand. Omdat de motorrijder zwaargewond was geraakt, kwamen twee ambulances bij het ongeval ter plaatse. Het ambulancepersoneel kreeg assistentie van het Mobiel Medisch Team (MMT), die per helikopter vanaf Eelde werden ingevlogen.

Het slachtoffer werd na de behandeling per ambulance met spoed overgebracht naar het UMCG. Voor ondersteuning ging de arts in de ambulance mee naar het ziekenhuis. De verkeersongevallenanalyse is later ter plaatse gekomen en heeft de exacte toedracht van het ongeval in kaart gebracht.

Pronews