SUMAR – Een motorrijder is met de traumaheli naar Groningen gevlogen nadat hij onderuit was gegaan op de Van Harinxmaweg.

De motorrijder kwam vanaf de Burgemerdaambrug en moest remmen voor een file ter hoogte van Sonac. Hij kwam in de berm terecht, viel van zijn motor en kwam nabij de slootkant in de bosjes terecht. Zijn motor schoot door en belandde in de sloot.

Per ambulance is de motorrijder met spoed naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. Na behandeling daar werd hij met de reeds opgeroepen traumaheli uit Amsterdam naar het UMCG gevlogen.

Verkeer werd tijdelijk omgeleid via de Damsingel waar een verkeerschaos ontstond. Op de doorgaande weg in Burgum ontstond ook een lange file. De verkeers ongevallen annalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Overleden
en 32-jarige motorrijder uit Sumar is donderdagmiddag in het UMCG in Groningen overleden aan zijn verwondingen. De man raakte woensdagmiddag ernstig gewond bij een ongeval op de Van Harinxmaweg in zijn woonplaats. In de loop van donderdagmiddag overleed de 32-jarige Sumarder aan zijn verwondingen.

112Fryslan