EARNEWALD – Zondagmiddag ontstond er op de Feansterdyk een aanrijding tussen een motorrijder en een personenauto. De motorrijder is hierbij om het leven gekomen.

Omstreeks 13:30 kwamen de twee met elkaar in botsing. De motorrijder zag een stilstaande auto, die linksaf wou, te laat. De motorrijder remde en gleed door naar de andere weghelft. Op dat moment kwam een 20-jarige bestuurster uit Earnewald uit tegengestelde richting rijden. De hulpdiensten waaronder een traumahelikopter en de brandweer van Burgum werden opgeroepen. De hulp voor de motorrijder mocht ter plaatse niet meer baten, deze overleed op de plek van het ongeval aan zijn verwondingen. De traumahelikopter werd geannuleerd omdat deze niets meer kon doen voor de motorrijder. De brandweer heeft ter plekke de ongevalslocatie afgeschermd met schermen en het wegdek gereinigd.

De Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar toedracht van dit ongeval. De weg was daarom ook enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Update 20:10: Leeftijd en toedracht bekend

Het betreft een 68-jarige motorrijder uit Nes. Hij moest remmen voor een auto die stilstond om linksaf te kunnen slaan. Dit zag de motorrijder te laat. Hij remde en gleed door naar de andere weghelft. Op dat moment kwam een 20-jarige bestuurster uit Earnewald uit tegengestelde richting rijden. Een botsing tussen de auto en de mottorijder was het gevolg.

Hendrik Dijkstra