LEEUWARDEN – Een motorrijder is woensdagavond rond zes uur gewond geraakt, nadat hij op zijn motor werd aangereden op de kruising Groningerstraatweg met de Prof. mr. P.S. Gerbrandyweg.

De motor werd op de kruising met verkeerslichten hard geraakt door een auto. De automobilist botste vervolgens met zijn auto tegen een paal. De motor brak in twee stukken en kwam midden op de kruising terecht. De motorrijder kon nog opstaan en nam plaats in een auto van een voorbijganger.

Ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan de motorrijder. Later kwam een tweede ambulance ter plaatse voor de automobilist. De motorrijder is per ambulance naar het MCL gebracht, zijn verwondingen leken niet ernstig. De automobilist hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Een verkeersregelaar die toevallig passeerde, hielp met het regelen van het verkeer op de grote en drukke kruising. Later kwamen er meer politie-eenheden ter plaatse om het verkeer te regelen. Enkele rijbanen werden afgesloten. De weg vanuit de richting van de Anne Vondelingweg werd volledig afgesloten.

De verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse en heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.