Motorrijder gewond na aanrijding met personenauto

BURGUM – Woensdagmiddag net voor 18:00 uur vond er op de Dr. B. Hornstrasingel een aanrijding plaats tussen een motor en een personenauto. De bestuurder van de motor is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval ontstond toen de motorrijder vanaf de Dr. B. Hornstrasingel wou afslaan naar zijn oprit. Een achterop komende automobilist merkte dit te laat op en botste achter op de motor. De motor kwam vervolgens op de oprit tot stilstand. Buurtbewoners van de man schoten direct te hulp en belden 112.

Een ambulance is vervolgens met spoed ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Ook kwamen er twee politie-eenheden met spoed ter plaatse. Zij hebben het ongeval afgehandeld en de gegevens genoteerd van de betrokken partijen. De automobilist moest ter controle een blaastest doen.

Berger D.A.B uit Drogeham is met een bergingsvoertuig ter plaatse gekomen om de betrokken auto op te halen. De motor werd op een aanhangwagen meegenomen door het bergingsbedrijf.

Hendrik Dijkstra