RUIGAHUIZEN – Een motorrijder is zondagochtend ernstig gewond geraakt na een politieachtervolging in Gaasterland. Zijn passagier raakte ook gewond.

Agenten zagen de motor rond kwart over vier slingerend rijden waarna ze de bestuurder een stopteken gaven. De bestuurder negeerde het stopteken waarna de achtervolging begon. Op de Tsjerkhofleane/Nij Amerika ging het vervolgens mis. De motorrijder zag een bocht over het hoofd waarna het voertuig crashte en tegen een boom tot stilstand kwam.

Zowel de motorrijder als de passagier raakten gewond. Beiden werden naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de politie zijn met name de verwondingen van de bestuurder ernstig. De verkeersongevallenanalyse heeft het ongeval in kaart gebracht.

De politie roept getuigen van de achtervolging tussen Balk en Ruigahuizen en het ontstane ongeval op om zich te melden (0900-8844). Zo is de politie specifiek op zoek naar twee taxichauffeurs die vermoedelijk iets van de achtervolging of het ongeval gezien moeten hebben.

Jan Droogsma